2013-10-16

Müze Ek Binası İçin Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Geçen yıl yapımı tamamlanan ve geleneksel yaşamın konu edildiği, el sanatlarının ve yöre halkının evlerinde bulundurdukları araç gereçlerin sergilendiği, Dikyamaç köyünde bulunan Arhavi'nin ilk ve tek müzesinin ek bina inşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi.

İlçemiz iş adamlarından Naim Özkazanç'ın önemli destekleri ile yapımı tamamlanan müze binası, önceleri kullanılamaz halde olan eski ilkokul binası restore edilip tam bir müze görünümüne dönüştürülmüştü. Halkın ve turistlerin yoğun ilgi ve alaka gösterdiği ve bölge halkının yaşam tarzını yansıtan ürünlerin sergilendiği müze binası yine İşadamı Özkazanç'ın destek ve katkıları ile daha da büyütülmesi için temel atma töreni gerçekleştirildi. Ek binanın temel atma töreninde ilk konuşmayı Dikyamaç Köyü Muhtarı İdris Numanoğlu yaptı. Ardından binanın yapımını üstlenen İşadamı Nazım Özkazanç, konuşma yaparak yapılacak olan ek binanın tüm özellikleri hakkında bilgiler verdi. Daha sonra Prof. Dr. Maksut Coşkun, böyle bir köyün mensubu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

• muze-ek-bina-temel-atma_001
  • muze-ek-bina-temel-atma_002
  • muze-ek-bina-temel-atma_003
  • muze-ek-bina-temel-atma_004
  • muze-ek-bina-temel-atma_005
  • muze-ek-bina-temel-atma_006
  • muze-ek-bina-temel-atma_007
  • muze-ek-bina-temel-atma_008
  • muze-ek-bina-temel-atma_009
  • muze-ek-bina-temel-atma_010
  • muze-ek-bina-temel-atma_011
  • muze-ek-bina-temel-atma_012

"Sevginiz ile geldiniz"

Mençuna Şelalesi ile Çifte Köprü'ye gelecek olanlar Arhavi’den 14 kilometre, Çifte Köprü’den ise 5 kilometre uzaklıkta ve Dikyamaç Köyü merkzinde bulunan Dikyamaç Köyü (Kamparna) Yaşam Tarzı Müzesi’ni de ziyaret edebilirler.

iletişim