Arhavi'ye bağlı Dikyamaç köyünde iş adamı Naim Özkazanç tarafından yaptırılan Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesinin açılışı yapıldı. Artvin valisi Necmettin Kalkan müzenin açılışını gerçekleştirdi. Törene gerek yurt içinden gerekse yurt dışından ilgi oldukça fazla idi. Yağmur altındaki açılışta büyük coşku ve heyecan hakimdi. Artvin ilinin ilk ve tek müzesinin açılışı Arhavi-Dikyamaç köyüne nasip oldu.

Geçen yıl yapımı tamamlanan ve geleneksel yaşamın konu edildiği, el sanatlarının ve yöre halkının evlerinde bulundurdukları araç gereçlerin sergilendiği, Dikyamaç köyünde bulunan Arhavi'nin ilk ve tek müzesinin ek bina inşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi.

Artvin’in ilk ve tek müzesi olan Dikyamaç Köyü (Kamparna) Yaşam Tarzı Müzesi ek binası açılışı yapıldı. İlçeye bağlı Dikyamaç Köyünde iş adamı Naim Özkazanç tarafından yaptırılan müzenin ek bina açılış törenine, Artvin Vali Vekili Hasan Ongu, Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Arhavi Kaymakamı Muhammet Önder, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, siyasi parti temsilcileri, köy muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Merhum Naim Özkazanç anısına düzenlenen “Naim Özkazanç Resim Ve Karikatür Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı 26 Eylül Cumartesi günü Dikyamaç köyünde gerçekleştirildi. Dikyamaç köyü yaşam tarzı müzesinde gerçekleştirilen programa Arhavi Kaymakamı Şeref Aydın ve Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu olmak üzere ilçe protokol mensupları, kamu kuruluşlarının daire amirleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçemizin yetiştirdiği çok değerli iş adamlarından merhum Naim Özkazanç anısına düzenlenen ve Dİkyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi’nin tanıtımını yapmak ve öğrencilerin müzeye olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen resim ve karikatür yarışması sonuçlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından titizlikle incelenip hem resim dalında, hem de karikatür dalında dereceye giren ilk üç eser ödüle layık görüldü.

Hem resim ve hem karikatür dalında dereceye girenler aşağıdaki gibidir:

Naim ÖZKAZANÇ öykü ve fıkra yarışması ödül töreni ve sergi açılışı 14.09.2016 günü saat 13.00 de Dikyamaç Köyünde yapıldı. Törene Arhavi Kaymakamı Şeref AYDIN, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun HEKİMOĞLU, Arhavi Emniyet müdürü Ömer Faruk Gezgin, Arhavi Garnizon Komutanı Bayram Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cavit KERASTACI, Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Sanat ve Müze Geliştirme Derneği Başkanı Prof.Dr.Maksut COŞKUN, eski dönem Samsun Milletvekili Mehmet ÇAKAR, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, basın mensupları ve Arhavi’liler katıldı.

İlçemizin yetiştirdiği çok değerli iş adamlarından merhum Naim Özkazanç anısına düzenlenen ve Dikyamaç Köyü Yaşam Tarzı Müzesi’nin tanıtımını yapmak ve öğrencilerin müzeye olan ilgisini arttırmak amacıyla Prof. Dr. Maksut Coşkun önderliğinde düzenlenen “El Sanatları Yarışması” sonuçlandı. Arhavi Kaymakamlığı, Arhavi Belediyesi, Arhavi Dikyamaç Köyü Muhtarlığı ve Dikyamaç Köyü Kalkındırma, Eğitim, Kültür, Turizm ve Müze Geliştirme Derneği tarafından koordine edilen  yarışmada dereceye girenler için düzenlenen program Arhavi Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

"Sevginiz ile geldiniz"

Mençuna Şelalesi ile Çifte Köprü'ye gelecek olanlar Arhavi’den 14 kilometre, Çifte Köprü’den ise 5 kilometre uzaklıkta ve Dikyamaç Köyü merkzinde bulunan Dikyamaç Köyü (Kamparna) Yaşam Tarzı Müzesi’ni de ziyaret edebilirler.

iletişim